ZapGigs
← back to search
SGS Maco

Software Developer

Ben jij de developer die de materie van internationale handel interessant vindt en in staat is om met douane-experts softwareoplossingen te bouwen? Dan is dit jouw nieuwe baan! Sluit je aan bij SGS Maco.

Software Developer Fulltime | Herten

Wie zijn wij? SGS Maco Customs Service helpt bedrijven die internationaal handel drijven om zo eenvoudig mogelijk te voldoen aan hun douaneverplichtingen. Dat doen wij met een groot team van ervaren douanedeclaranten die bedrijven helpen met hun aangiften. En door slimme software oplossingen te bedenken die de aangifte processen ondersteunen of automatiseren.

Onze douanedeclaranten en ons software team werken elke dag intensief samen om gebruiksvriendelijke aangiftesoftware te maken, processen te digitaliseren en interfaces te bouwen met klanten die hun aangiften willen automatiseren.

Brexit, handelsverdragen, sancties, verscherpte handhaving, aanpassingen in de systemen van de overheden, veranderende wetgeving en onze eigen ambities om binnen en buiten de Benelux verder te groeien zorgen voor een onophoudelijke stroom aan uitdagende softwareprojecten. Om verder te kunnen groeien willen wij ons software team versterken.

Het software team is een hecht team dat intensief samenwerkt vanuit onze vestigingen in Roermond, Spijkenisse en Antwerpen. Jouw standplaats wordt bij voorkeur Roermond.

SGS Maco kenmerkt zich door een platte organisatie, oplossingsgerichtheid, klantgerichtheid en bereidheid om elkaar te helpen.

Geen werkdag is hetzelfde. Jij bent de software developer die de materie van internationale handel interessant vindt en in staat is om samen met douane-experts softwareoplossingen te bouwen die de grenzen van automatisering in de markt verleggen. Je zorgt ervoor dat onze systemen optimaal blijven functioneren en elke dag beter worden door de ontwikkeling van software en applicaties. Je krijgt energie van nieuwe dingen bouwen, houdt van slimmer werken. Voorbeeldprojecten:

  • Het automatiseren van de opvolging van vooraf aangiften door slim gebruik te maken van dataservices van ketenpartners;
  • Het implementeren van een nieuwe berichtenstroom met een overheidssysteem waarmee nieuwe dienstverlening mogelijk gemaakt wordt;
  • Onze douanesoftware uitbreiden met de mogelijkheid om in een andere EU-lidstaat aangiften te maken;
  • Het stapsgewijs herstructureren en ombouwen van ons softwareplatform naar een modulaire oplossing met minder redundancy en minder onderhoud om sneller nieuwe functionaliteiten te kunnen aanbieden.

Wat breng je mee? Om als software developer goed beslagen ten ijs te komen, heb je een minimaal een afgeronde IT (gerelateerde) hbo-opleiding en minstens 3 jaar relevante werkervaring bij voorkeur opgedaan binnen de douane branche. Je hebt ervaring met C#, ASP.NET, JavaScript, JQuery, REST API’s, SQL en bent bekend met test driven development. Daarnaast heb je ervaring met agile werken en ben je in staat om je snel nieuwe technologieën eigen te maken en deze toe te passen in de dagelijkse praktijk.

Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en neemt graag het initiatief. Je bent graag betrokken bij alle aspecten van softwareontwikkeling (analyse, realisatie, support). Je wordt van niets blijer dan van ontwikkelen van nieuwe software en dat ook nog in een gezellig team. Je bent gemotiveerd om te blijven leren en wilt vanuit jouw expertise meebouwen aan de groei van SGS Maco.

Mooie vooruitzichten. SGS Maco biedt je een functie met de nodige verantwoordelijkheid. Jouw salaris is marktconform en sluit aan bij de ervaring die jij meebrengt. Daarnaast bieden we je een goed pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • Een fulltime functie voor 40 uur, minder is bespreekbaar tot een minimum van 32 uur;
  • Je krijgt de ruimte om de inhoud in te duiken;
  • Een aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband;
  • 27 vakantiedagen;
  • Bonusregeling;
  • Mogelijkheid om een training en/of opleiding te volgen.

Interesse? Wij maken graag kennis met jou! Solliciteer via de sollicitatiebutton. Wil je meer weten, neem dan contact op met onze corporate recruiter, Iris van Rooij via 06- 46 522 779.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Trefwoorden: Software Developer, fulltime, Herten, HBO, ervaren, IT, douane branche, C#, ASP.NET, JavaScript, JQuery, REST API’s, SQL, test driven development

Apply on Github Jobs